Laden Evenementen
vrijdag 17 mei

De Beurs Upstairs | Zuco 103

Entree
€15.00
Aanvang
20:30
Locatie
Bovenzaal
Tickets

Met Zuco 103 kom je in de sfeer van een gezellige, warme zomeravond. Zangeres Lilian Vieira zingt liedjes die net zo zonnig klinken als Brazilië, het land waar ze geboren werd. Lilian en haar band hebben samen veel meegemaakt. Dat is goed te horen in hun muziek: elk liedje is als een nieuwe aflevering in een spannende serie. Telkens zit je op het puntje van je stoel. Of spring je op om mee te doen. Hou je van dansen, meezingen of gewoon luisteren? Dan is Zuco 103 helemaal jouw ding. Vrijdagavond 17 mei spelen ze in de bovenzaal van De Beurs Upstairs!

Zuco 103 is een Nederlandse band die in 1999 gevormd werd en bestaat uit de Nederlandse drummer Stefan Kruger, de Duitse toetsenist Stefan Schmid en de Braziliaans-Nederlandse zangeres Lílian Vieira. De band pionierde de muziekstijl ‘Brazilectro’ door Braziliaanse, jazzy en elektronische elementen te combineren. Het geluid van Zuco 103 wordt gekenmerkt door een combinatie van verschillende stijlen waaronder drum-‘n-bass, dub en afro. Zuco 103 laat zich inspireren door klanken van over de hele wereld: van Ethiopië tot Cuba en West-Afrika.

De Braziliaanse zangeres Lilian Vieira kwam in 1989 naar Nederland. Ze studeerde zang aan het Rotterdams Conservatorium. Tijdens haar verblijf in Nederland werd ze zich steeds bewuster van Braziliaanse cultuur en tradities. Ze trad voornamelijk op met muzikanten die ook waren opgegroeid met Braziliaanse muziek, maar al gauw liet ze zich ook beïnvloeden door andere muziekstijlen. Stefan Kruger drumde met SfeQ en New Cool Collective en was een populaire studiomuzikant. Kruger geeft naar eigen zeggen niet om stijlen en vermengt met Zuco 103 allerlei soorten muziek en maakt daar zijn eigen interpretatie van. Stefan Schmid is geboren in München en woonde al lange tijd in Amsterdam. Hij begon als jazzpianist, maar liet met Zuco 103 zijn muzikale geschooldheid achterwege om een eigen geluid te creëren.

 

Aanvang 20.00 uur | Start show 20.30 uur

Korenbeursplein 2, Tiel

Parkeergarage Westluidense Poort Rechtbankstraat 

Vooraf een hapje eten? Reserveer bij een van onze naastgelegen restaurants, Olijf of Bistro Bar JUS.