Laden Evenementen
zondag 5 mei

Bevrijdingsdag | Live muziek

Entree
Gratis
Aanvang
12:00
Locatie
Bovenzaal

Zondagmiddag 5 mei vieren we Bevrijdingsdag met live muziek van Turmoil, M.O.O.S.E. en Blind Lemon. Een soort grote Lazy Sunday, maar dan in de bovenzaal van De Beurs!

Turmoil is letterlijk vertaald naar ‘onrust’. Onlangs ook winnaars van “de parel van de Betuwe”!
De band is ontstaan in een tijd van onrust in de wereld: kroegen dicht, shows gecanceld en iedereen verplicht thuis. Samen muziek maken zat er niet in. Toen iemand met het idee kwam om vanuit huis een aantal cover songs op te nemen werd daar enthousiast op gereageerd, een serie social distancing videos als resultaat! Dat smaakte naar meer: niet veel later begonnen die ideeën voor eigen muziek binnen te stromen. Toen er eindelijk weer gerepeteerd en (kleinschalig) opgetreden mocht worden wisten de jongens van Turmoil het zeker: ‘Hiermee moeten we verder!’

Blind Lemon is een 4-koppige formatie die de traditionele grenzen van de bluesmuziek niet zomaar accepteert. Het naadloze repertoire is een blend van veel verschillende genres (blues, soul, gospel, rock, jazz en R&B) en laat zich niet begrenzen door de geldende regels. De muzikanten zijn stuk voor stuk onderdeel van de nieuwe generatie bluesmuzikanten en altijd op zoek naar nieuwe manieren om de muziek spannend, energiek en innemend te laten zijn. De ritme sectie bestaande uit Nicky Jurgens(drums) en Roland Kok (bas)vormen een stabiele en tevens groovende basis. Gitarist Steven van Moorsel neemt je met zijn weergaloze gitaarspel mee naar hogere sferen. Frontvrouw Britt Litjens (Hammond, Bluesharp en Vocals) vervult haar leading rol met verve. Met volle overtuiging, en passie weet zij samen met háár mannen zalen door heel het land op z’n kop te zetten.

Most Of Our Sensitive Ego, oftewel M.O.O.S.E. is de nieuwe band van Leon van Eldik (zang/gitaar), Janne Verweij (bas) en Martijn Noordam (drums). Alternatieve (rock) muziek ontstaan uit hersenspinsels en jams. Een “puur” mengsel van nostalgie en vintage in een eigenzinnig en eigentijds jack!

Kom gezellig langs!

Live muziek | 12.00 – 19.00 uur | Gratis entree