Laden Evenementen
vrijdag 18 oktober

Upstairs | Leif de Leeuw Band

Entree
€15.00
Aanvang
20:30
Locatie
Bovenzaal
Tickets

Na een zomerstop pakken we de Upstairs show weer op. Vrijdag 18 oktober 2024 komt De Leif de Leeuw Band naar Tiel! Dé southern jamband van Europa! Leif is negen keer op rij uitgeroepen tot beste blues-rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’.

Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers en scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterk verhalende songs centraal staan. De band heeft in ruim tien jaar een internationale reputatie opgebouwd met tours door heel Europa, Amerika en China en heeft inmiddels al zes albums op zijn naam staan. In elke song wordt ruimte gemaakt voor improvisatie waardoor geen enkele show van de band hetzelfde is. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, americana, country en southern rock met oprechte teksten en een lekker seventies tintje.

 

Ter inspiratie luisterde de Leif de Leeuw band naar Amerikaanse bands als Gov’t Mule, The Allman Brothers Band, Blackberry Smoke, Chris Stapleton en The Wood Brothers. Ze gingen op zoek naar het perfecte huwelijk tussen goede songs en avontuurlijke improvisaties die juist live goed tot hun recht komen. Voor de liefhebbers van Allman Brothers Band, DeWolff, Tedeschi Trucks Band, Little Feat, Warren Haynes, Gov’t Mule en Derek and the Dominos is het een ‘must’ om een optreden van de Leif de Leeuw Band te gaan zien.

 

Vrijdag 18 oktober 2024 | Aanvang 20.00 uur | Start show 20.30 uur

Korenbeursplein 2, Tiel

Parkeergarage Westluidense Poort Rechtbankstraat

Vooraf een hapje eten? Reserveer bij een van onze naastgelegen restaurants Olijf of Bistro Bar JUS.