Laden Evenementen
vrijdag 20 oktober

The Jig

Entree
€15
Aanvang
20:00
Locatie
Bovenzaal
Tickets

The Jig is een 7-koppig funkteam uit Amsterdam dat originele werken ten gehore brengt. Het is een van de weinige echte funkgroepen, een instrumentale groovemachine met een rock & roll-attitude staan bekend om hun krachtige en opzwepende liveshows!

De muziek is actueel en persoonlijk en voegt elementen van soul, afro, jazz en rock & roll toe aan de muziek van helden als Bootsy Collins, Tower of Power, James Brown, Average White Band en The Meters.

Sinds 2009 propageert de band haar aanstekelijk originele funk met groeiend succes en speelt zo’n 200 optredens per jaar door heel Nederland, Duitsland, Spanje, België, Frankrijk, Brazilië en de VS.

Zoals altijd werkt The Jig continu aan nieuwe nummers en voert ze onderweg uit, waardoor elke liveshow een unieke ervaring wordt.
The Jig is een trouwe bende professionele muzikanten met een gemeenschappelijke missie: het plezier van funk verspreiden naar iedereen die het wil horen en voelen.

Je hebt misschien enkele bandleden op het podium gezien met Caro Emerald, The Upsessions, The Baseballs, Broken Brass Ensemble, Debbie Sledge, Jim Jones Revue, Flip Noorman en meer. De band heeft samengewerkt met o.a. Joseph Bowie, Hans Dulfer, Boris van der Lek en Benjamin Herman.

Willem Pluk – trompet
Jeroen van Genuchten – tenor saxofoon
Koen Schouten – baritone saxofoon
Bas Grijmans – toetsen
Martijn Smit – gitaar
Arry Niemantsverdriet – basgitaar
Niels van Groningen – drum
Mr. Ruben Seyferth – zang