Laden Evenementen
vrijdag 21 april

SMANDEM.

Entree
€15
Aanvang
20:30
Locatie
Bovenzaal
Tickets

Het Amsterdamse SMANDEM. bewijst dat een ongelooflijke set vaardigheden en een openminded benadering genre-onderscheid doet vervagen tot pure energie. Geïnspireerd door o.a. Herbie Hancock, Christian Scott en Wayne Shorter, maar ook Travis Scott en Drake, produceert het vier vrienden sterke collectief een geluid dat diep geworteld is in jazz tradities, maar zich niet houdt aan stijlgrenzen of formele etiquette.

Ze streven naar vooruitgang en verkennen manieren om hun delicate bekwaamheid te laten samengaan met hedendaagse populaire muziek. Met een sterke vriendschap als kern, versnellen hun dynamische live-shows moeiteloos van weelderige harmonieën naar kleurrijke mengsels van strakke ritmes en felle improvisatie. In samenwerking met Herbie Hancock-fluitiste Elena Pinderhughes (USA) en het Nederlandse talent Pink Oculus brachten ze begin 2021 hun debuut EP genaamd ‘Self-Titled’. uit te brengen op Super-Sonic Records.

SMANDEM. ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze kwamen er al snel achter dat ze eenzelfde perspectief deelden en voorbestemd waren om met elkaar te spelen. Hun verbluffende synergie werd zelfs opgepikt door Kelly Coker, decaan van New Yorks beroemde New School of Jazz and Contemporary: “There’s never a feeling of trying too hard and that made it an absolute joy to listen to you. You guys don’t sound like Weather Report, but feel like Weather Report”.

Met steun van verschillende lokale Amsterdamse platforms zoals Super-Sonic Jazz en de Keep An Eye Foundation, begint SMANDEM. aan een reis om een voorhoede te worden in de hedendaagse muziek. Een filosofie die de fundamenten van hun muziek en persoonlijkheden beschrijft is:”Traditie is een levend iets. Niet te verwarren met geschiedenis, wat een passief concept is. Levend zijn betekent ontwikkelen, evolueren en aanpassen en dat is precies wat we proberen te doen met onze muziek.”

* Aäron Bouwman (bas)
* David Nino van der Grinten (toetsen)
* Rafael Devante Sinay (gitaar)
* Kick Woudstra (drums)