Laden Evenementen
donderdag 16 maart

Richard Hallebeek Project

Entree
€15
Aanvang
20:30
Locatie
Bovenzaal
Tickets

Richard Hallebeek is een van de beste jazz/fusion gitaristen van deze tijd, door collega’s en publiek erkend als een fakkeldrager van wijlen Allan Holdsworth, met wie hij ook het podium deelde. Hij studeerde aan het Amsterdams conservatorium en aansluitend aan het GIT te Los Angeles en speelt al meer dan 40 jaar gitaar.

Zijn muziek zoals gespeeld met het Richard Hallebeek Project (RHP) is het best te omschrijven als een eclectische mix van jazz, fusion en rock waar composities met harmonisch en melodisch complexe arrangementen gespeeld worden, waarbinnen de muzikanten alle ruimte hebben om te improviseren.

Richard speelde live en nam op met o.a. Scott Henderson, Frank Gambale, Greg Howe, Allan Holdsworth, Shawn Lane, Brett Garsed, Guthrie Govan, Eric Gales, Virgil Donati, Eric Gales, Derek Sherinian en vele anderen.

Hij is drie keer uitgenodigd door Dweezil Zappa als special guest bij zijn concerten in een uitverkocht Paradiso en Tivoli. In 2021 én 2022 werd Richard uitgeroepen tot ‘Gitarist Van Het Jaar’ in Gitarist Magazine, door naar #1 te worden gestemd in drie categorieën.

* Richard Hallebeek (NL) – gitaar
* Peter Fernandes (USA) – keys
* Lorenzo Feliciati (Italië) – bass
* Niels Voskuil (NL) – drums