Laden Evenementen
vrijdag 3 november

The Jeff Lorber Fusion

Entree
€15
Aanvang
20:00
Locatie
Bovenzaal
Tickets

Lorber werkte met bijna alle vooraanstaande jazzmusici en behoort met Bob James, Eumir Deodato, George Duke en Chick Corea tot de belangrijkste pioniers van de fusion jazz. Hij produceerde, schreef en musiceerde onder meer op albums van Gerald Albright, Chris Botti, Michael Franks, Tower of Power, Lalah Hathaway en Dave Koz.

Lorber debuteerde in 1977 met het album The Jeff Lorber Fusion en heeft inmiddels meer dan twintig albums op zijn naam staan. Hij speelde jarenlang als sideman bij zijn vele muzikale vrienden, maar timmert inmiddels weer flink aan de weg als bandleider.

Zijn laaste album is Space-Time uit 2021. Hij speelt daarop onder andere met Drummer Gary Novak, bassist Jimmy Haslip, de gitaristen Robben Ford en Michael Landau en fluittist Huwbert Laws.

Hacienda uit 2013 bevat fusion van het allerhoogste niveau! Op de cd spelen Jimmy Haslip (The Yellowjackets), Eric Marienthal, Larry Koonse, Paul Jackson Jr., Lenny Castro, David Mann en topdrummers Vinnie Colaiuta en Dave Weckl. Het album bevat voornamelijk sterke eigen composities en het verbaasde dan ook niet dat Hacienda prompt werd genomineerd voor een Grammy award. King Kong, de enige cover op het album, werd speciaal door Frank Zappa gecomponeerd voor jazzrock violist Jean-Luc Ponty, die zelf een indrukwekkende gastrol speelt op deze opname.

The Jeff Lorber Fusion staat met een indrukwekkend gezelschap rasmuzikanten garant voor een concert van hoog niveau met ouderwets jazzfusion vuurwerk en muzikaal vakmanschap!

Jeff Lorber | toetsen
Sonny Emory | drums
Jimmy Haslip | basgitaar