Laden Evenementen
donderdag 22 februari

Bierproeverij | Brouwerij Oedipus

Entree
Aanvang
18:00
Locatie
Huiskamer
Donderdag kun je gezellig aanschuiven voor een bierproeverij van brouwerij Oedipus! Oedipus is opgericht in 2012 door vier vrienden, die geïnspireerd waren door de Amerikaanse craft beer beweging.
Mannenliefde was een van de eerste bieren, die ook een beetje tegen de stereotype bierdrinker aan wilde schoppen. Bier werd vaak in de media neergezet als een drankje voor mannen (en die mannen waren dan ook vaak stoer), twee elementen waar we ons niet in herkennen.
Bij Oedipus zijn we namelijk naast bier ook erg geïnteresseerd in kunst, kleur, muziek – allemaal zaken die niet bij die stereotypische ‘man’ passen. Onze missie is dan ook om te laten zien wat je allemaal met bier kan doen, vergeten stijlen nieuw leven in te blazen of moderne versies te maken van bekende stijlen, en om de (bier)wereld wat meer kleur te geven. Dit laatste doen we met behulp van onze eigen kunstenaar, Victor, die zijn eigen atelierruimte midden in de brouwerij heeft en hier onze etiketten, glaswerk, barmatten, vrijwel alles ontwerpt.
We hebben vier soorten Oedipus onder de tap!
Thai Thai, een tripel met verschillende Thaise kruiden van 8%.
Panty, een donkere, soepele Stout van 6%.
Schwung, een moderne aromatische Saison van 6%.
En de Multiball, een Imperial Mild Ale. Denk aan een broodje met sinaasappelmarmelade met verschillende hopsoorten uit Engeland.
Joey en Leon vertellen je alles over de bieren! Zin in een biertje? Kom donderdagavond gezellig langs! Reserveren is niet nodig.