Laden Evenementen
vrijdag 19 januari

De Beurs Upstairs: Teus Nobel | Acoustic Trio incl. dinershow

Entree
€65
Aanvang
18:30
Locatie
Bovenzaal
Tickets
Februari 2023 stond hij al met een fantastische show op het Upstairs podium. En nu, op vrijdag 19 januari 2024, staat Nobel weer op het podium van De Beurs Upstairs! En dit keer met een dinershow erbij, hoe leuk! Goede live muziek en lekker eten van Bistro Bar JUS.

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Hij is bovendien productiever dan ooit! In rap tempo volgden in de afgelopen jaren albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2023) elkaar op. Daarbij werd Saudade ook nog eens bekroond met een Edison Award. In september 2023 verscheen zijn negende album: After Hours. Een bijzonder album, omdat Nobel voor het eerst een productie uitbracht waarop hij de nadruk legde op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983). Bovendien is het in september exact 20 jaar geleden dat dit album voor hem de instap in het verkennen van het jazzvocabulaire betekende. Hij dook destijds uitvoerig in het idioom en de klank van dit fenomenale trio, wat hem daardoor altijd erg dierbaar is gebleven.
De bezetting waarmee deze trompettist naar Tiel komt is dan ook dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Daan Kleijn) en contrabas (Thomas Pol). Een bezetting die ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Baker zo kenmerkten. Maar uiteraard is er ook voldoende gelegenheid voor flinke swing!

 

“Teus Nobel blijft verrassen met zijn veelzijdigheid.” – De Volkskrant

 

3-gangen dinershow:

Vooraf: Proeverij van Black Tiger garnaal
Hoofd: Ossenhaas met hete bliksem
Na: Tarte tatin met boerenjongensijs

Dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten!