Binnenkort in De Beurs

Terug naar het overzicht!

Lazy Sunday: Maurice van Hoek

23 februari 2020In een zoektocht naar richting ontvlucht Maurice van Hoek (25 januari 1992) in 2015 met een haperend muzikaal kompas zijn opleiding aan het conservatorium om voor drie maanden door Amerika te trekken. Hij verkent het gebied waar de seventies countryfolk van iconen als The Eagles en James Taylor zijn oorsprong vindt en voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot het genre. 
 
Van Hoek heeft zijn draai gevonden, pakt zijn studie weer op (slaagt cum laude), werkt tegelijkertijd aan zijn composities, vormt een band om zich heen en completeert met ‘Live Forevermore’ zijn eerste album, dat in mei 2016 verschijnt. 
 
Van Hoek gaat op dit pad door, speelt veel live, schrijft veel nieuwe songs en bezoekt andermaal de studio om het verse werk vast te leggen met zijn band. Dat resulteert in september 2018 in het tweede album ‘Traveling Man’. 
 
Voorjaar 2020 verschijnt zijn EP ‘Church Sessions’ – die hem een vijfsterrenrecensie in Lust For Life Magazine opleverde – op cd. De vier sober opgenomen liefdesliedjes worden voor deze release aangevuld met een aantal live tracks opgenomen met band. Het uitbrengen van het schijfje gaat gepaard met een serie shows, waaronder een show zondag 23 februari bij ons in De Beurs!

Huiskamer | Aanvang 16.00 uur | Toegang Gratis